En epok går i graven...

Mina vänner.

Jag har tråkiga nyheter. Min älskade cykel har brakat ihop nu. En Crescent Mountainbike med hela min barndom på... så många minnen och så mycket glädje och kärlek <3 ... cykeln som gav mig god kondition och stora lårmuskler efter de oräkneliga turerna i hemstaden Lund. Tack vare cykeln hittar jag nu runt i Lund som i min egen handske. Med cykeln har jag omilt buskört den i alla väder och vind, behandlad med kraftiga accelerationer på bakhjulet och flertalet gånger häftigt inbromsad på ett hjul (gissa vilket!). All respekt till min cykel, som pallade behandlingen av en stark lekfull grabb.
-
Vill påpeka framförallt att det var den cykeln som gjorde att mina lår pallade en 8 mils cykelresa på Bornholm med en 50 år gammal DBS utan växlar.
-
Cykeln (mountainbiken) är så välanvänd att den har burit 1 uppsättning däck förut, främre bromsklossar har bytts ut en gång och en gång brast kedjan. Nyligen brast sadeln efter en ofrivillig nedkörning i en tjälgrop, och nu slutligen slets hela växelarmen med en bit av ramen bort, växelarmen som hanterar växlingen på mina utanpåliggande växlar. Skadan går ej att reparera :(
-
Rest in Peace, dear Crescent Mountainbike.
Köpt våren 2006 efter en tids tjatande.
Brakade ihop januari 2012 efter sex års buskörande.
Lots of love to you <3

Funderar på att köpa Mac!

Hej på er!
Efter häromdagens "dust" mot operativsystemet Windows 7, krångligheternas okrönte kung, går jag nu i starka tankar på att köpa en Mac. I min familj har vi flera stycken Macs, men jag är den ende utan, istället kör jag en Windows maskin med i7 och 6 gb ram, inköpt för cirka 1-2 år sedan.
'
Jag suktar en Mac för dess enkelhet, dess design och för dess otroliga finessrikedom med sina smarta och välgjorda funktioner. En Mac andas verkligen högklassig ingenjörskonst. Kortfattat kan man säga att en Mac är för en som vill få saker gjort, en Windows är för en som gillar att stöta på problem och fibbla med dessa.
'
Dessvärre finns det flera saker som talar emot, mitt samvete och Macens höga pris. Jag är en 15-årig grabb med ett 4-siffrigt belopp i min sparbössa. Som innan nämt har jag en vass speldator, som kan sjunga ut i minst ett halvt decennium innan den är helt utdaterad. Jag äger också, eller rättare sagt lånar, en bärbar skoldator. Jag har alltså en grym dator, en bärbar flexibel dator, och jag behöver verkligen inte en tredje. Till råga på allt har min kära mountainbike, med min barndom och 6 år på nacken, precis gått sönder, och det rejält. Växelmekanismen till de utanpåliggande växlarna slets av, med en bit av ramen. Behöver alltså köpa en ny cykel.
'
Vet verkligen inte vad jag ska göra...
'
Kram på er där ute i cyberrymden! Nu ska jag äta middagsmat.
Erik

Sveriges autokratiska parti

Autokratiska manifestet

 

Vision

Sveriges Autokratiska Parti brinner för att forma om dagens Sverige – som idag lider av ökande ostabilitet och terrorhot– till en totalitaristisk autokratisk stat. Vårt land skall byggas upp till sin forna storhet, ett land där befolkningen tryggt vilar i Rådets kompetenta händer i ett stabilt land, där framtida generationer kan frodas och stimuleras i en miljö utan några som helst oroande tendenser eller hot.

 

 

Politik

 

Styrelsesskick

Vi vill inrätta Rådsrepubliken Sverige. Landet skall ledas av högt ansatta representanter för det enda tillåtna partiet, Sveriges Autokratiska Parti (SAP). Ordförande är Erik Kalén och ordförande är högsta person inom Rådet. Ordföranden utövar full makt, men diskuterar och tar expertishjälp av medlemmar i Rådet. Staten skall leda, avgöra vad som är bäst för landet och skrida till med drastiska handlingar om sådana behövs.

 

Politisk ideologi

Värnandet av Medborgarna representerar socialismen starkt, men har vissa kommunistiska drag. Vi vill att samhället ska bygga på värnandet om varandra och allas rättigheter till ett gott liv och det viktigaste av allt: allas rättigheter till trygghet.


Det här med fåglar.

Fåglar. Fåglar är imponerande varelser. Fåglar är fantastiska överlevare, navigatörer, pilgrimer och byggnadsingenjörer. De upphör aldrig att häpna en av sin oerhört välutvecklade kropp, sin överlägsna styrka, uthållighet och intelligens, och för att inte nämna deras superskarpa sinnen. Fåglar har en häpnadsväckande anpassningsförmåga, fåglar återfinns på sju av jordens sju kontinenter. Fåglar bemästrar en sak, som inte ens mänskligheten bemästrade för så sent som sekel tillbaka, flygförmågan. Hur energin fågeln får i sig genom lilla näbb kan omvandlas till så mycket rörelse, att kunna hålla sig uppe i luften och kunna flyga långfärder under höga hastigheter, är helt fantastiskt ofattbart.

 

Så nästa gång du ser en fågel, stanna en sekund och betrakta den.

-E


Sverige förfaller

Landsmän.
Vem minns inte tiden då Tage Erlander regerade? En svunnen epok, där socialdemokratin strövade längs våra bygder, en epok där Sverige demokratiserades och åtnjöt en växande välfärd, en epok där spårvagnskonduktörern fortfarande gav en ett leende. Sverige låg stabilt i socialdemokratins vaggande händer - medan krigsdrabbade länder i Europa kämpade för överlevnadens nödtorft - och mannen som höll i nappflaskan ville verkligen sitt lands bästa.
Idag, 50 år senare, ställer sig kapitalismen, en figur klädd i svart med gula avsmalnande ögon och ett hånfullt flinande, bakom en vägskylt och lägger krokben över vägen. Medlemmarna i bleckblåskören, bärandes på den socialdemokratiska fanan, marscherar längs landsvägen med sitt lands stolthet. Kören snubblar ofrivilligt på kapitalistens krokben. Kvar blir buckliga mässingsinstrument och sämre sandade vägar, de skadade medlemmarna ligger nu på en av Caremas vårdavdelningar.
Vad jag försöker förmedla, är att vi lider av privatiseringar, vår gemensamma välfärd har sålts till cyniska kapitalister, som med vilka medel som helst vill kräma ur varenda krona till vinst.

Gå och dö Windows 7

Mina vänner.

Jag verkligen fullständigt hatar Windows 7. Vilka inkompetenta idioter skrev det idiotiska operativsystemet? Mitt tangentbord har fått ordentliga skavanker av mina oräkneliga temperamentsutbrott. Häromdagen bestämde jag mig för att rensa upp datorn lite, den hade blivit seg och skrivbordet var nästan helt fyllt. Jag använde mig inte av något tredje-partsprogram, utan systemets egna diskrensare. När diskrensar-fönstret dök upp var flera rutor redan ikryssade, såsom att ta bort temporära internetfiler, tillägg och bla bla. Utan att jag hade läst igenom noga, klickade jag på "Rensa", med förutsättningen att Windows var smart nog att endast radera överflödigt skräp och lite så o si. Och vad händer? Jo, mina dokument och bilder raderades med nothing left.
- VAD I HELVETE, vrålade jag och slog näven i tangentbordet.
När mitt temperament hade sjunkit till nåt som kan anses hyfsat behärskat, provade jag att systemåterställa datorn. Efter en kvart var det klart, det gick smidigt. Föga förvånande hade dokumenten och bilderna inte kommit tillbaks, och ögonblicket därefter meddelar systemet mig "Systemåterställningen kunde inte genomföras, eftersom systemåterställningen kunde inte nå vissa filer i registret. Inaktivera ditt antivirusprogram och försök igen."
- Och det säger du nu! FÖRFAAN!
Gav det förbannade hoppjerks-operativsystemet ett försök till, inaktiverade antivirusprogrammet och återställde 4 timmar bakåt. En kvart senare är det heller ingen skillnad, systemet meddelar mig "000008 Okänt fel. Systemåterställningen kunde inte genomföras."
- NU JÄVLAR ÄR DET NOG!
Varför köper man inte en jävla Mac, enklare och bättre på alla vis. Fritt från virushot, tillförlitligt Time Machine-systemåterställningsprogram och ett mycket bättre troubleshoot-program.
Snyggt gränssnitt, välgjort och tillförlitligt.
Time Machine, Snyggt, välgjort och tillförlitligt

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0